Dillsnaps

Dillsnaps

Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.

Lägg till ingredienser

Flaskor ā 35 cl: 1

Brännvin (okryddat)

35.0 

cl

t.ex. Brännvin Special

 

 

Dill

2.0 

kvistar

 

Tillbehör:

 

Glasburk med lock

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Brännvin (okryddat) 35.0 cl

t.ex. Brännvin Special

Dill 2.0 kvistar

Tillbehör:

Glasburk med lock 5.0 dl

Bild saknas
Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Häll upp brännvin i en burk och tillsätt några dillkvistar.

  2. Sätt på lock och låt stå i ca två dagar.
    Smaka av.

  3. Ta bort dillkvisten och häll i flaska.

  4. Servera brännvinet väl kyld.

Kockens kommentar

Dillkvisten kan vara fin som dekoration i flaskan men bör i sådant fall inte vara där för länge, eftersom smaken försämras av för lång tid. Även utan kvistar bör snapsen inte lagras alltför länge. Gör därför små satser. Om smaken blivit för stark, späd ev. med lite okryddat brännvin, eller tillsätt lite socker.

Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas väl.

Fler drinkrecept inom Snapsar

Liknande recept som Dillsnaps

  • Recept på Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.

  • Recept på Svart vinbärsbrännvin

    Svart vinbärsbrännvin

    Har man tillgång till en buske svarta vinbär är det trevligt och enkelt att laga sitt eget vinbärs­brännvin.

  • Recept på Lyckorus

    Lyckorus

    Denna snapskryddning har skapats av Stockholms Aeter & Essencefabrik och innehåller bl.a. pommerans, anis, kryddnejlika och koriander.

  • Recept på Dillsnaps

    Dillsnaps

    Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.

  • Recept på Lingonsnaps

    Lingonsnaps

    Lingonsnaps finns färdig att köpa, men går även bra att göra själv. Man får dock vara ute i god tid eftersom att lingonen skall ligga och dra, helst i några månader.

  • Recept på Skärgårdssnaps

    Skärgårdssnaps

    En passande snaps att ha med på båten, eller för att enbart uppleva havsbrisen. Brännvinet tar cirka 1-4 dygn att förbereda och har smak av lakrits, apelsin och citron.

  • Recept på Hemkryddad julsnaps

    Hemkryddad julsnaps

    Denna snaps med smaker av kanel, kardemumma och apelsin passar utmärkt till julen. Varför inte ge bort som julklapp? Se dock till att vara ute i god tid då snapsen skall stå och dra i några dagar.

  • Recept på Långbro snaps med fänkål och citron

    Långbro snaps med fänkål och citron

    Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • Recept på Sake

    Sake

    Den japanska snapsen som inte är en snaps, utan ett starkvin dvs ett risvin. Serveras vanligen avkyld, men inte kall, till japansk mat.

  • Recept på Jonas midsommarsnaps

    Jonas midsommarsnaps

    Snabbkryddad snaps.