Senapsgriljering av skinka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapsgriljering av skinka

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Äggula

1.0 

styck

Senap svensk

1.5 

dl

Sirap

0.5 

msk

Potatismjöl

3.0 

tsk

Ströbröd

3.0 

msk

Kryddnejlika

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 5

Recept: 495 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 1.0 styck 10%

Senap svensk 1.5 dl 55%

Sirap 0.5 msk 7%

Potatismjöl 3.0 tsk 8%

Ströbröd 3.0 msk 20%

Kryddnejlika 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225-250°C.
  2. Skär bort svålen, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettytan med en handduk eller hushållspapper så fäster griljeringen bättre. 
  3. Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt den stå en stund för att tjockna. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.
  4. Sätt in i ugn tills gyllenbrun färg (10-15 minuter).
  5. Skär ett rutmönster, dekorera med kryddnejlikor.

Kockens kommentar

Senapsgriljering av skinka är klassiskt till Jul. Se recept > Griljerad kokt skinka.

Alternativ

Griljerad kokt skinka

Fler recept inom Skinkstek, julskinka

Liknande recept som Senapsgriljering av skinka