Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 5
Recept: 495 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Äggula 1.0 styck 10%
Senap svensk 1.5 dl 55%
Sirap 0.5 msk 7%
Potatismjöl 3.0 tsk 8%
Ströbröd 3.0 msk 20%
Kryddnejlika 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225-250°C.
- Skär bort svålen, men behåll fettet. Lägg skinkan i en långpanna. Klappa fettytan med en handduk eller hushållspapper så fäster griljeringen bättre.
- Rör ihop äggula, sirap, senap och potatismjöl. Låt den stå en stund för att tjockna. Stryk smeten på skinkan och strö över ströbröd.
- Sätt in i ugn tills gyllenbrun färg (10-15 minuter).
- Skär ett rutmönster, dekorera med kryddnejlikor.
Kockens kommentar
Senapsgriljering av skinka är klassiskt till Jul.
Alternativ
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Senapsgriljering av kokt julskinka
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan