Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2197 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strömming hel 600.0 gram 15%
el. rensad strömming 300.0 gram 0%
Lag:
Vatten 5.0 dl Äts ej
Ättikssprit 1.0 dl Äts ej
Salt 1.0 msk Äts ej
Sås:
Strösocker 1.0 dl 17%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Senap svensk 1.0 dl 8%
Äggula 2.0 styck 5%
Matolja (rapsolja) 1.5 dl 54%
Vitpeppar hel 12.0 korn 0%
Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Rensa och skär strömmingen i skivor. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en skål. Lägg i filéerna och låt stå kallt i cirka 4 timmar.
- Blanda socker, dill, senap och äggulor i en skål och rör tills sockret har löst sig.
Rör ner lite olja i taget. Tillsätt strömming, salt, peppar och vinäger. - Låt stå kallt över natt före servering.
Kockens kommentar
Obs! Spara inte sillen i många dagar. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Senapsströmming
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman