Blodpudding kokt i mjölk

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blodpudding kokt i mjölk

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodpudding (19% fett)

800.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Stekfläsk som knapersteks}

12.0 

skivor

 

Tillbehör:

 

Äppelmos

4.0 

dl

Råkost?

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 1122

GBR (GI) / port: 16

Recept: 4489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 21%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Blodpudding (19% fett) 800.0 gram 54%

Mjölk 5.0 dl Äts ej

Stekfläsk som knapersteks} 12.0 skivor 24%

 

Tillbehör:

Äppelmos 4.0 dl 23%

Råkost? 0%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka upp mjölk i kastrull. Tillsätt en klick smör. Passa så att det inte kokar över.
  2. Skär blodpuddingen (eller blodkorv) i 1 cm tjocka skivor. Sänk till medellåg värme och lägg ner skivorna i mjölken. Sjud under lock i cirka 5 minuter.
  3. Stek fläsk i panna på medelhög värme tills knaprigt.

Kockens kommentar

För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar kokt blodpudding. Hemmagjord lite syrligare äppelmos ger en fräsch smak, liksom lite råkost eller strimlad vitkål till blodpuddingen.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Coleslaw

Rotsellerisallad

Fler recept inom Blodpudding

Liknande recept som Blodpudding kokt i mjölk