Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 1329

GBR (GI) / port: 12
Recept: 5314 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 24%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blodpudding 800.0 gram 45%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 12.0 skivor 40%
Matfett till stekning 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 13%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
- Stek fläsket gyllenbrunt och knaprigt i panna utan eller med lite fett, på medelhög värme.
- Stek blodpuddingen i panna med lite matfett på medelvärme i 2-4 minuter på var sida. Har man bara en panna kan blodpuddingen läggas ovanpå fläsket.
Kockens kommentar
Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lingonsylt. Dessutom kan man bestämma sockermängden själv. Vi kan även rekommendera en råkostsallad till.
Alternativ
Fler recept inom Blodpudding
Liknande recept som Stekt blodpudding med fläsk och lingon
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan