Stekt blodpudding med fläsk och lingon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt blodpudding med fläsk och lingon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blodpudding

800.0 

gram

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤

12.0 

skivor

Matfett till stekning

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Lingonsylt rårörda konserv

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 354

Kcal / portion: 1329

GBR (GI) / port: 12

Recept: 5314 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 24%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Blodpudding 800.0 gram 45%

Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 12.0 skivor 40%

Matfett till stekning 1.0 msk 2%

 

Tillbehör:

Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 13%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
  2. Stek fläsket gyllenbrunt och knaprigt i panna utan eller med lite fett, på medelhög värme.
  3. Stek blodpuddingen i panna med lite matfett på medelvärme i 2-4 minuter på var sida. Har man bara en panna kan blodpuddingen läggas ovanpå fläsket.

Kockens kommentar

Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lingonsylt. Dessutom kan man bestämma sockermängden själv. Vi kan även rekommendera en råkostsallad till.

Alternativ

Rårörda lingon

Rotsellerisallad

Fler recept inom Blodpudding

Liknande recept som Stekt blodpudding med fläsk och lingon