Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grisblod

5.0 

dl

Lättöl (2,3%)

3.5 

dl

el. buljong/fond

3.5 

dl

Rågmjöl grovt

3.5 

dl

Rödlök

1.0 

styck

Späck

50.0 

gram

Äpple syrligt

1.0 

styck

Smör smält

0.5 

dl

Sirap

0.5 

dl

Salt

0.5 

msk

Ingefära mald

0.5 

tsk

Vitpeppar

0.2 

tsk

Kryddpeppar

0.2 

tsk

 

Tillbehör:

 

Granatäpple

2.0 

styck

Kassler

120.0 

gram

Babyspenat

70.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Vattenbadskastrull >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2541 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 436 gram)

Ingredienser

Visa:

Grisblod 5.0 dl 14%

Lättöl (2,3%) 3.5 dl 4%

el. buljong/fond 3.5 dl Äts ej

Rågmjöl grovt 3.5 dl 25%

Rödlök 1.0 styck 2%

Späck 50.0 gram 15%

Äpple syrligt 1.0 styck 2%

Smör smält 0.5 dl 13%

Sirap 0.5 dl 9%

Salt 0.5 msk 0%

Ingefära mald 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 0.2 tsk 0%

Kryddpeppar 0.2 tsk 0%

 

Tillbehör:

Granatäpple 2.0 styck 3%

Kassler 120.0 gram 5%

Babyspenat 70.0 gram 0%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Vattenbadskastrull > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
  3. Pudding: Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späck och äpple. Vispa kraftigt. Rör ner späcket och äppeltärningarna.
  4. Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll i smeten. Täck med smörat papper och sedan folie.
  5. Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
  6. Tillbehör: Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
  7. Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.

Kockens kommentar

Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter. Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten (se > Vattenbadskastrull).

Passar till

Skirat smör

Fler recept inom Blodpudding

Liknande recept som Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat