Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2541 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grisblod 5.0 dl 14%
Lättöl (2,3%) 3.5 dl 4%
el. buljong/fond 3.5 dl Äts ej
Rågmjöl grovt 3.5 dl 25%
Rödlök 1.0 styck 2%
Späck 50.0 gram 15%
Äpple syrligt 1.0 styck 2%
Smör smält 0.5 dl 13%
Sirap 0.5 dl 9%
Salt 0.5 msk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0.2 tsk 0%
Kryddpeppar 0.2 tsk 0%
Tillbehör:
Granatäpple 2.0 styck 3%
Kassler 120.0 gram 5%
Babyspenat 70.0 gram 0%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och finhacka äpple. Skär späck i tärningar. Skala och finhacka lök.
- Pudding: Sila blod och blanda med öl (eller buljong) och rågmjöl. Blanda alla ingredienser utom späck och äpple. Vispa kraftigt. Rör ner späcket och äppeltärningarna.
- Stek ett prov och smaka av kryddningen. Smöra en 2 liters pastejform. Häll i smeten. Täck med smörat papper och sedan folie.
- Grädda puddingen i vattenbad i ugnen i cirka 1 timme. Prova med sticka om puddingen är färdiggräddad.
- Tillbehör: Dela granatäpplena och knacka ut kärnorna. Tärna kassler. Skiva blodpudding.
- Stek kasslern knaprig. Vänd i spenat i kasslern. Stek blodpuddingen i smör. Servera med lite skirat smör.
Kockens kommentar
Det går också att använda färdig blodpudding. Då är tillagningstiden 15 minuter. Vattenbad = Ställ formen i en större form till hälften fylld med vatten (se > Vattenbadskastrull).
Passar till
Fler recept inom Blodpudding
Liknande recept som Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad blodpudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan