18 recept med Klassiska fläsk- och korvrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Pressylta
I stället för fläsklägg kan man ta kalvlägg och i så fall byta ut kalvköttet ...
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:
332 Kcal / 100g
597 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Skinka brukar användas flera dagar i rad, till exempel i juletid. Får den då ...
Tid: 3 tim , Svarighet: Medel, Kock:
157 Kcal / 100g
212 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Fläskläggen kan vara färsk, rimmad eller rökt. En korthuggen lägg väger cirka...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
173 Kcal / 100g
796 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Fläskkorv, julkorv, värmlandskorv eller grynkorv med rotmos
Fläskkorv/julkorv används gärna som tillbehör i "dopp i grytan". Lämp...
Tid: 55 min , Svarighet: Lätt, Kock:
147 Kcal / 100g
598 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
106 Kcal / 100g
725 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Bräckt skinka är ett gammalt recept från forntiden. Att "bräcka" egen...
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock:
115 Kcal / 100g
414 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Bräckt falukorv med bönor
Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
665 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
154 Kcal / 100g
779 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan f...
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
222 Kcal / 100g
1073 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Korvpanna med potatismos
Korvpanna är en enkel rätt som är lätt att göra. Korvar och bacon ger sälta o...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
193 Kcal / 100g
857 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion