
Bräckt falukorv med bönor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 665

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i cm-tjocka skivor. Häll bort en del av bönspadet om tjockare bönchili önskas (den blir annars soppliknande).
- Skala och finhacka lök. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter i panna med smör på medelvärme.
- Häll lök, bönor, krossade tomater och ketchup i en kastrull. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra.
- Bräck (lättstek) falukorven på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter. Bränn inte korven.
Kockens kommentar
Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften. Majskorn går också bra. Enklaste varianten är att endast bräcka falukorven och servera uppvärmda bönor till. Komplettera i så fall gärna med ett stekt ägg.