40 recept med Klassiska fiskrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Pepparrotsgädda
Gädda ratas av många för att den är så benrik. Vill man undvika risken med be...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
133 Kcal / 100g
489 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
93 Kcal / 100g
501 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparr...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
128 Kcal / 100g
594 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Man kan använda urbenad laxsida med skinn vilket blir enkla...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
187 Kcal / 100g
647 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Kall inkokt lax
Kall inkokt lax är en midsommarklassiker. Receptet hämtat från "Klassisk...
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Sv. Institutet SI
197 Kcal / 100g
729 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Laxaladåb är en klassisk rätt som innebär kokt lax i gelé. Benämns ibland &qu...
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
201 Kcal / 100g
856 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Lutfisk
Fastare fisk erhålles om den läggs i kallt vatten som byts några gånger. Om fry...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
94 Kcal / 100g
487 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Gravad laxfisk
Gravad lax äts med fördel med kokt potatis och gravlaxsås. Eller varför inte ...
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
260 Kcal / 100g
761 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. A...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
108 Kcal / 100g
466 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Fiskqueneller kan man tillaga av nästan all slags fisk. Det blir vackert om m...
Tid: 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
135 Kcal / 100g
605 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion