11 recept med Klassiska mjöl- och potatisrätter

  • Paltbröd med fläsk och vitsås

    Paltbröd med fläsk och vitsås

     Paltbröd, blodbröd (bygdemål "palt" =  större klimp, rundad b...

    Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x3

    99 Kcal / 100g

    608 Kcal / portion

    GBR (GI) 25 / portion

  • Klassisk klimp till köttsoppa

    Klassisk klimp till köttsoppa

    Wretman: Klimp serveras egentligen bara till en riktig köttsoppa. Man bör k...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    132 Kcal / 100g

    130 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon

    Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon

    Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis.När...

    Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    151 Kcal / 100g

    597 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Pannkakor, plättar

    Pannkakor, plättar

    Addera eventuellt 1-2 tsk socker för fylligare smak. Pannkakor kan serveras s...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    158 Kcal / 100g

    1309 Kcal / portion

    GBR (GI) 21 / portion

  • Raggmunk med lingon och fläsk

    Raggmunk med lingon och fläsk

    Fläsket kan skäras i tärningar och blandas i smeten. Äppelmos är ett alternat...

    Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    175 Kcal / 100g

    830 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Smålandskroppkakor

    Smålandskroppkakor

    Bäst är att använda vinterpotatis t.ex. Bintje. Överbliven kokt potatis från ...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    191 Kcal / 100g

    877 Kcal / portion

    GBR (GI) 15 / portion

  • Janssons frestelse

    Janssons frestelse

    Janssons frestelse är klassisk som vickningsmat och på smörgåsbordet.Tips: Tä...

    Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    200 Kcal / 100g

    696 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Ölandskroppkakor

    Ölandskroppkakor

    Ölandskroppkakor lagas av kokt och rå potatis. Andelen rå varierar från 50% t...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    212 Kcal / 100g

    1008 Kcal / portion

    GBR (GI) 17 / portion

  • Klassisk pitepalt ā la Wretman

    Klassisk pitepalt ā la Wretman

    Receptet enligt Tore Wretmans Svensk Husmanskost. Jämför med recept > Pa...

    Svarighet: Medel, Kock:

    216 Kcal / 100g

    892 Kcal / portion

    GBR (GI) 21 / portion

  • Fläskpannkaka med lingon

    Fläskpannkaka med lingon

    I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.

    Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    223 Kcal / 100g

    935 Kcal / portion

    GBR (GI) 10 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem