
Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2387 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet.
- Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd. Salta lätt.
- Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.
- Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.
Kockens kommentar
Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis.
Näringsberäkning: Fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.