18 recept med Surdegsbröd
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Kalljäst vitt surdegsbröd utan fördeg
Receptet förutsätter att man har tillgång till färdig surdegsgrund av vetem...
Tid: 20 min (+ 15 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Sébastien Boudet
                61 Kcal / 100g
                309 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Succariebröd, Karl XII fältbröd i Norge 1718
Skorporna blev väldigt hårda och måste doppas i vatten, öl eller vin för at...
Svarighet: Lätt, Kock: Karl XII
                82 Kcal / 100g
                330 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Rågsurdegsgrund, surdegsgrund på råg eller rågsikt
Mjöl väger cirka 60 gram per dl (80g = ~1,3 dl). Surdeg kan tillagas av fint ...
Tid: 15 min (+ 120 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                122 Kcal / 100g
                310 Kcal / portion
                GBR (GI) 11 / portion
 - 
              
              Glutenfri surdegsgrund
Receptet inspirerat av Kungsörnen. I stället för honung kan lite rivet äppl...
Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                135 Kcal / 100g
                110 Kcal / portion
                GBR (GI) 4 / portion
 - 
              
              Vetesurdegsgrund, surdegsgrund på vete
Mjöl väger cirka 60 gram per dl (100g = ~1,6 dl). Surdeg kan tillagas av vete...
Svarighet: Medel, Kock:
                147 Kcal / 100g
                406 Kcal / portion
                GBR (GI) 24 / portion
 - 
              
              Levain naturel au miel, vetesurdegsgrund med honung
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                181 Kcal / 100g
                112 Kcal / portion
                GBR (GI) 6 / portion
 - 
              
              Mörkt levainbröd utan fördeg
Mästerbagaren Håkan gör på sitt eget sätt och blandar en huvuddeg direkt ut...
Tid: 45 min (+ 28 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
                228 Kcal / 100g
                1456 Kcal / portion
                GBR (GI) 129 / portion
 - 
              
              Finskt surdegsrågbröd
Receptet förutsätter tillgång till rågsurdegsgrund, vilket tar en vecka...
Tid: 1 tim 30 min (+ 18 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock: Saltå Kvarn
                230 Kcal / 100g
                3300 Kcal / portion
                GBR (GI) 135 / portion
 - 
              
              Pain au levain, franskt kalljäst surdegsbröd
Pain levain är klassiskt franskt surdegsbröd, vanligtvis vitt ("nature...
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock: Ramlösa Kvarn *
                233 Kcal / 100g
                4606 Kcal / portion
                GBR (GI) 350 / portion
 - 
              
              Mandelmanns ljusa surdegsbröd
För detaljerad beskrivning, förklaringar och alternativa bakmetoder, se > ...
Tid: 45 min (+ 16 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan
                235 Kcal / 100g
                2626 Kcal / portion
                GBR (GI) 215 / portion