Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 110

GBR (GI) / port: 4
Recept: 441 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om gluten, glutenfritt > Äts ej
Om glutenfritt bröd > Äts ej
Så bakas glutenfritt bröd> Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Dag 1: Blanda mjöl, vatten och någon utav honung, äpple eller russin (se kommentar). Låt stå i rumstemperatur i en ren glasburk eller liknande med lock. Locket läggs på utan att skruvas åt så att degen får få lite luft.
Dag 2: Rör runt i surdegen för att få igång processen, låt sedan vila igen.
Dag 3: Tillsätt 1 dl mjöl och 1 dl vatten till surdegen och rör runt. Låt fortfarande stå i rumstemperatur.
Dag 4: Om surdegen inte luktar friskt och inte har börjat bubbla dag 4, så upprepa steg 3. Hjälper inte detta får man börja om från början.
När surdegsgrunden är aktiv (bubblig) kan den användas till brödbak. Det åtgår cirka 2 dl surdegsgrund till 1 stort bröd. Se recept Glutenfritt surdegsbröd.Förvaring: Surdegsgrund (minst 2 dl) sparas i kylskåpet och matas minst 1 gång per vecka. Innan den används i bröddeg aktiveras den med mjöl och vatten.