Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 1607

GBR (GI) / port: 152
Recept: 1607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 58%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om glutenfritt bröd > Äts ej
Om surdegsgrund > Äts ej
Om surdegsbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning
Deg: Blanda alla ingredienser i köksmaskin med degkrok i cirka 10 minuter till smidig deg, eller knåda väl för hand.
Vila: Lägg degen i en mjölad bunke eller jäskorg. Täck med duk. Ställ i kylen över natt.
Ta ut i rumstemperatur nästa dag och låt jäsa några timmar till dubbel storlek. Tiden kan variera men låt den i alla fall bli helt rumstempererad innan den bakas.
Ung: Sätt ugnen på 230ºC varmluft (eller 250ºC). Sätt in en plåt längst ner i ugnen och låt den bli varm innan du sätter in brödet.
Häll 1 dl vatten på den varma plåten så att det skapar ånga åt brödet. Lägg degen på mjölat bakplåtspapper på en annan plåt och skär några snitt i ytan med vass kniv. Sätt in mitt i ugnen.
Baka brödet i cirka 30 minuter till kärntemperatur 96ºC. När du knackar på brödets undersida och det låter ihåligt så är det klart.
Kockens kommentar
De glutenfria bröd som kan köpas i handeln brukar innehålla runt 5% fett, medan det här receptet i stort sett är fettfri.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beräknas inte automatiskt av systemet utan måste ske manuellt. Avdunstningen påverkar brödets vikt och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat bröd brukar vara ligga i genomsnitt runt 35%. Cirka 2,8 dl vatten per limpa har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.