Glutenfritt surdegsbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora bröd: 1

Om glutenfritt bröd >

 

 

Om surdegsgrund >

 

 

Om surdegsbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glutenfritt surdegsbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 1607

GBR (GI) / port: 152

Recept: 1607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 58%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 631 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om glutenfritt bröd > Äts ej

Om surdegsgrund > Äts ej

Om surdegsbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kungsörnen

Tillagning

  1. Deg: Blanda alla ingredienser i köks­maskin med degkrok i cirka 10 minuter till smidig deg, eller knåda väl för hand.

  2. Vila: Lägg degen i en mjölad bunke eller jäskorg. Täck med duk. Ställ i kylen över natt.

  3. Ta ut i rumstemperatur nästa dag och låt jäsa några timmar till dubbel storlek. Tiden kan variera men låt den i alla fall bli helt rumstempererad innan den bakas.

  4. Ung: Sätt ugnen på 230ºC varmluft (eller 250ºC). Sätt in en plåt längst ner i ugnen och låt den bli varm innan du sätter in brödet.

  5. Häll 1 dl vatten på den varma plåten så att det skapar ånga åt brödet. Lägg degen på mjölat bakplåtspapper på en annan plåt och skär några snitt i ytan med vass kniv. Sätt in mitt i ugnen.

  6. Baka brödet i cirka 30 minuter till kärntemperatur 96ºC. När du knackar på brödets undersida och det låter ihåligt så är det klart.

Kockens kommentar

De glutenfria bröd som kan köpas i handeln brukar innehålla runt 5% fett, medan det här receptet i stort sett är fettfri.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beräknas inte automatiskt av systemet utan måste ske manuellt. Avdunstningen påverkar brödets vikt och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat bröd brukar vara ligga i genomsnitt runt 35%. Cirka 2,8 dl vatten per limpa har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Tillhörande recept

Glutenfri surdegsgrund

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem