Mandelmanns ljusa surdegsbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora bröd: 2

Om surdegsgrund >

 

 

Om fördeg, raskdeg >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mandelmanns ljusa surdegsbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 2626

GBR (GI) / port: 215

Recept: 5252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 1118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om surdegsgrund > Äts ej

Om fördeg, raskdeg > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 16 tim )

  1. Dag 1 Fördeg: Arbeta ihop mjöl, vatten och starter i en degblandare. Låt degen stå framme en timme, täck sen över den och ställ i kylen över natten, minst 12 timmar.
  2. Dag 2 Huvuddeg: Tillsätt vatten och salt till fördegen. Låt degblandaren gå medan du matar på mjöl tills degen släpper bunken. Låt maskinen arbeta i minst 8 minuter.
  3. Forma: Ta upp och skär degen i antal bröd. Vik dem fyra gånger och lägg dem i välmjölad korg eller brödform så att de har en fjärdedels jäsmån. Låt jäsa under duk på varm plats tills degen jäst upp till kanten. Läs mer > Så knådas, rivs deg.
  4. Sätt under tiden ugnen på 250°C.
  5. Grädda: Stjälp upp bröden på en plåt med bakplåtspapper och gör små snitt i ytan. Sätt in plåten i ugnen och släng samtidigt in 1 dl vatten. Sänk genast värmen till 200°C och grädda bröden i 40-50 minuter.
  6. Låt svalna på galler.

Kockens kommentar

För detaljerad beskrivning, förklaringar och alternativa bakmetoder, se > Så bakas surdegsbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beräknas inte automatiskt av systemet utan måste ske manuellt. Avdunstningen påverkar brödets vikt och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat surdegsbröd brukar vara högt cirka 40% (35-45%), vilket ger ett saftigt bröd. Cirka 1,5 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Rågsurdegsgrund

Surdegsbröd av rågsikt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem