174 recept med Grönt till maten
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Salsa tomatillo
Tabasco är en chilipepparsås. Läs mer > Om chilisåser.
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
31 Kcal / 100g
670 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska i så fall något p...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
63 Kcal / 100g
133 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Palsternackschutney med doft av glögg (tillbehör)
Passar till kött, gärna viltkött.
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
101 Kcal / 100g
216 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Oliv- och aubergineröra
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
75 Kcal / 100g
152 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Ā la grecque = allehanda grönsaker som sjudits i kort spad (fr. court bouil...
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svarighet: Lätt, Kock:
84 Kcal / 100g
234 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Grillad majs
"Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är ...
Tid: 20 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
105 Kcal / 100g
138 Kcal / portion
GBR (GI) 13 / portion
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Använd blandade trädgårdsbönor, exempelvis vaxbönor, skärbönor eller bondbönor.
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock:
64 Kcal / 100g
142 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Sparrissufflé, grönsakssufflé
Variera med olika ingredienser till exempel med spenat, blomkål eller svamp...
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
261 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Vitkålssallad
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter och frukt. Även kr...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
72 Kcal / 100g
161 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)
Använd de friterade rotfruktsskivorna som snacks eller som tillbehör och deko...
Tid: 15 min , Svarighet: Medel, Kock:
79 Kcal / 100g
27 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)