Sparrissallad med champinjon och bacon
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 92
            Kcal / portion: 109
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skiva bacon. Dela champinjonerna. Skölj dem helst inte, de bör vara torra. Fuktig, vattning svamp bör förstekas i torr panna tills vätskan försvunnit.
 - Stek champinjoner och bacon i smör ett par minuter.
 - Tillsätt sparris och spenatblad. Vänd om i pannan och låt sparrisen bli lätt varm. 
Servera. 
Kockens kommentar
Passar till mat eller som en enkel måltid. Dubbla mängden om ensamrätt, eller tillsätt avsköljda burkbönor.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)