
Sparrissallad med champinjon och bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0
Recept: 435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skiva bacon. Dela champinjonerna. Skölj dem helst inte, de bör vara torra. Fuktig, vattning svamp bör förstekas i torr panna tills vätskan försvunnit.
- Stek champinjoner och bacon i smör ett par minuter.
- Tillsätt sparris och spenatblad. Vänd om i pannan och låt sparrisen bli lätt varm.
Servera.
Kockens kommentar
Passar till mat eller som en enkel måltid. Dubbla mängden om ensamrätt, eller tillsätt avsköljda burkbönor.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)