
Vinbräserad paprika med salladskapris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 107

GBR (GI) / port: 1
Recept: 428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Rensa paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
- Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris cirka 3 minuter.
- Tillsätt vin och låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja och kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)