Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerad fläskkotlett med vitvinsbräserad paprikakapris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 618 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min + 12 tim )

  1. Marinering: Lägg lagerblad, svartpeppar, socker, salt i vattnet i en kastrull. Koka upp och låt marinaden kallna. Lägg i kotletterna och ställ kallt i 12 timmar.
  2. Dag 2: Skala och koka potatisen mjuk. Mosa och tillsätt en klick smör och salt.
  3. Rensa under tiden paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.
  4. Sallad: Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt vin. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Undvik att salta pga sältan i kotletterna. Peppra eventuellt.
  5. Stek: Ta ut kotletterna ur marinaden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek ena sidan i 7 minuter, vänd och stek den andra sidan i 4 minuter.

Kockens kommentar

Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja med kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem