
Hjärtlig sallat i senapsvinägrett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0
Recept: 455 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skölj och dela sallatshuvuden på hälften.
Lägg i skål. - Blanda senap, vinäger, socker och juice. Droppa i olivoljan under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla vinägretten över salladen.
Kockens kommentar
Passar till exempel till allehanda kötträtter, eller som enkel förrätt. Hjärtsallat är en förädlad form av isbergssallat.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)