
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 1
Recept: 445 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om gratinering > Äts ej
Om gratänger > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Halvera tomater och lägg i ugnsfast form. Smula eller riv vitt bröd. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persilja. Smält smör.
- Blanda bröd, vitlök, persilja och smör. Fördela på tomaterna. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)