194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Smörgröt
Smörgröt är en lyxigare variant av slätgröt. Receptet enligt Vårt Hems Stor...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Tine Mejeri
134 Kcal / 100g
538 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Hjortgryta, rådjursgryta
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smak...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
87 Kcal / 100g
540 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Fisk- och räksoppa
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel,...
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svarighet: Lätt, Kock:
227 Kcal / 100g
541 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Makaronipudding, makaronilåda
En klassisk rätt för alla barn.
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock:
131 Kcal / 100g
543 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa
En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
85 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Älggryta
Tillagningstiden påverkas om det är kött från kalv, ko eller tjur och djurets...
Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
107 Kcal / 100g
549 Kcal / portion
GBR (GI) 10 / portion
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
114 Kcal / 100g
558 Kcal / portion
GBR (GI) 11 / portion
-
Elefantöra
Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
120 Kcal / 100g
559 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Sotare, svartbränd strömming
Förr i tiden hände det att man anrättade strömmingen direkt på spisen utan at...
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
146 Kcal / 100g
566 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion