Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Rensa och grovhacka svamp. Skala och finhacka lök.
- Hetta upp smör i en stekkastrull och fräs löken ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt svampen och stek ytterligare ett par minuter. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
- Tillsätt vatten+fond. Låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och créme fraiche. Rör om. Låt småkoka i ytterligare 5 minuter.
- Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan.