Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E521 Aluminiumnatriumsulfat ?

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E521 Aluminiumnatriumsulfat ?

skriv ut E521 Aluminiumnatriumsulfat ? Skriv ut dryck

Engelsk översättning Aluminium sodium sulphate

Grupper inom
Surhetsregulatorer:

? = omstridd tillsats

E500 Natriumkarbonater

E501 Kaliumkarbonater

E503 Ammoniumkarbonater, hjortronsalt

E504 Magnesiumkarbonater

E507 Saltsyra

E508 Kaliumklorid

E509 Kalciumklorid

E512 Tennklorid

E513 Svalsyra

E514 Natriumsulfater

E515 Kaliumsulfater

E516 Kalciumsulfater

E517 Ammoniumsulfat

E520 Aluminiumsulfat ?

E521 Aluminiumnatriumsulfat ?

E522 Kaliumaluminiumsulfat ?

E523 Aluminiumammoniumsulfat ?

E524 Natriumhydroxid

E525 Kaliumhydroxid

E526 Kalciumhydroxid

E527 Ammoniumhydroxid

E528 Magnesiumhydroxid

E529 Kalciumoxid

E530 Magnesiumoxid

E574 Glukonsyra

E575 Glykonsyrans deltalakton

E576 Natriumglykonat ?

E577 Kaliumglykonat

E578 Kalciumglykonat

E521 Aluminiumnatriumsulfat Syntetisk
Salt av svavelsyra.
Används t.ex. i produkter med vispad äggvita.
Förbjudet i Australien och Nya Zeeland.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner