Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E223 Natriumdisulfit

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E223 Natriumdisulfit

skriv ut E223 Natriumdisulfit Skriv ut dryck

Engelsk översättning Sodium metabisulphite

Grupper inom
Konserveringstillsatser:

? = omstridd tillsats

E200 Sorbinsyra

E202 Kaliumsorbat

E203 Kalciumsorbat

E210 Bensoesyra

E211 Natriumbensoat

E212 Kaliumbensoat

E213 Kalciumbensoat ?

E214 p-Hydroxibensoesyraetylester ?

E215 p-Hydroxiben-soesyratylesterns...?

(E216 p-Hydroxiben-soesyrapropylester)

(E217 p-Hydroxiben-soesyrapropylesters...)

E218 p-Hydroxibensoe syrametilester

E219 p-Hydroxiben-soesyramtylesters...

E220 Svaveldioxid

E221 Natriumsulfit

E222 Natriumvätesulfit

E223 Natriumdisulfit

E224 Kaliumdisulfit

E226 Kaliumsulfit ?

E227 Kalciumvätesulfit ?

E228 Kaliumvätesulfit

(E230 Difenyl)

E231 Ortofenylfenol ?

E232 Natriumortofenyfenol ?

E234 Nisin

E235 Natamycin

E239 Hexametylentetramin ?

E242 Dimetylkarbonat

E249 Kaliumnitrit ?

E250 Natriumnitrit ?

E251 Natriumnitrat ?

E252 Kaliumnitrat ?

E260 Ättikssyra

E261 Kaliumacetat

E262 Natriumacetat, natriumväteacetat

E263 Kalciumacetat

E270 Mjölksyra

E280 Propionsyra

E281 Natriumpropiat

E282 Kalciumpropiat

E283 Kaliumpropiat

E284 Borsyra ?

E285 Natriumtetraborat ?

E290 Kolsyra

E296 Äppelsyra

E297 Fumarsyra

(E1105 Lysosym)

E223 Natriumdisulfit Syntetisk
Motverkar bakterier. Även antioxidativ. Används t.ex. i beredd frukt, pulvermos, öl, vin, sprit.
Risk för överkänslighetsreaktioner, magirritation.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner