Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
? = omstridd tillsats

Fotograf/bild: Lindsay Dahl

? = omstridd tillsats

skriv ut ? = omstridd tillsats Skriv ut dryck
Grupper inom
Smakförstärkare:

? = omstridd tillsats

E620 Glutaminsyra

E621 Mononatriumglutamat

E622 Monokaliumglutamat

E623 Kalciumglutamat

E624 Monoammoniumglutamat

E625 Magnesiumdiglutamat

E626 Guanylsyra ?

E627 Dinatriumguanyfat

E628 Dikaliumguanyfat

E629 Kalciumguanyfat ?

E630 Inosinsyra ?

E631 Dinatriuminosinat

E632 Dikaliuminosinat ?

E633 Kalciuminosinat ?

E634 Kalcium-5´-ribonukletider ?

E635 Dinatrium-5´-ribonukletider

E640 Glycin, natriumglycinat

E650 Zinkacetat

Tillsatser markerade med ? efter namnet har speciellt ifrågasatts eller är förbjuden i något annat land. Tillsats inom parentes (..) anger tillsats som funnits, men numera är föbjuden inom EU.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner