Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E620 Glutaminsyra

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E620 Glutaminsyra

skriv ut E620 Glutaminsyra Skriv ut dryck

Engelsk översättning Glutamic acid

Grupper inom
Smakförstärkare:

? = omstridd tillsats

E620 Glutaminsyra

E621 Mononatriumglutamat

E622 Monokaliumglutamat

E623 Kalciumglutamat

E624 Monoammoniumglutamat

E625 Magnesiumdiglutamat

E626 Guanylsyra ?

E627 Dinatriumguanyfat

E628 Dikaliumguanyfat

E629 Kalciumguanyfat ?

E630 Inosinsyra ?

E631 Dinatriuminosinat

E632 Dikaliuminosinat ?

E633 Kalciuminosinat ?

E634 Kalcium-5´-ribonukletider ?

E635 Dinatrium-5´-ribonukletider

E640 Glycin, natriumglycinat

E650 Zinkacetat

E620 Glutaminsyra Framställs genom microbiologisk jäsning. Förekommer naturligt t.ex. i grönsaker, soja.
Används vid framställning av andra smakförstärkare.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner