 
  
  
              
              E200 Sorbinsyra
Latin: Acidum sorbicum
                 Sorbic acid, acid sorbic
                Sorbic acid, acid sorbic
              
                 acide sorbique
                acide sorbique
              
                 acido sorbico
                acido sorbico
              
                 Sorbinsäure
                Sorbinsäure
              
                 ácido sórbico
                ácido sórbico
              
                Grupper inom
                Konserveringstillsatser:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              E214 p-Hydroxibensoesyraetylester ?
E215 p-Hydroxiben-soesyratylesterns...?
(E216 p-Hydroxiben-soesyrapropylester)
(E217 p-Hydroxiben-soesyrapropylesters...)
E218 p-Hydroxibensoe syrametilester
E219 p-Hydroxiben-soesyramtylesters...
E200 Sorbinsyra (fr. acide sorbique) = syntetisk konserveringstillsats som motverkar jäst- och mögelsvampar, särskilt i sura eller lätt sura livsmedel. Förekommer naturligt i rönnbär (latinets sorbum = rönnbär).
SÅ ANVÄNDS SORBINSYRA
Sorbinsyra och dess salter är antimikrobiella medel som ofta används som konserveringsmedel i livsmedel och drycker för att förhindra tillväxt av mögel, jäst och svampar. I allmänhet används salterna. Läs mer > E202 Kalciumsorbat, E203 Kaliumsorbat.
Hälsa: Risk för hudirritation.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-10
 Skriv ut dryck
                  Skriv ut dryck