E150c Sockerkulör ammoniakprocessen

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E150c Sockerkulör ammoniakprocessen

(bagares sockerkulör, konditors sockerkulör, ölsockerkulör)

Engelsk översättning Ammonia caramel

E150c Sockerkulör ammoniakprocessen är en variant av sockerkulör (läs mer > E150a Sockerkulör).

Framställning: Syntetiskt (kemiskt-tekniskt). Socker upphettas (karamelliseras) med tillsats av ammoniak (inga svaveldioxider eller sulfiter).

Hälsa: Inga kända hälsorisker. Påståenden om att ämnena skulle vara carcinogena har inte kunnat beläggas.


SÅ ANVÄNDS SOCKERKULÖRER

Får användas till en rad livsmedel, som smaksatta syrade mjölk­produkter, läsk, desserter, glass, konfektyrer, tuggummi, konditori­varor, fiskrom, senap, soppor, såser, kosttillskott, spritdrycker, dekoration och överdrag, vissa frukostflingor, smaksatt smältost, gräddersättningsmedel och nudlar. Sockerkulör E150c passar särskilt bra i bakverk, konfektyr och öl.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-07

Läs mer

E150a Sockerkulör

Färgtillsatser

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj