Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E421 Mannitol

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E421 Mannitol

skriv ut E421 Mannitol Skriv ut dryck

Engelsk översättning Mannitol

Grupper inom
Tillsatta sötningsmedel:

? = omstridd tillsats

E420 Sorbitol, -sirap

E421 Mannitol

E950 Acesulfamkalium

E951 Aspartam ?

E952 Cyklaminsyra, cyklamater ?

E953 Isomalt

E954 Sackarin, sackarinater

E955 Sukralos

E957 Taumatin

E962 Salt av aspartam, acesulfam ?

E965 Maltitol, maltitolsirap

E966 Laktitol Syntetisk

E967 Xylitol Syntetisk

E968 Erytriol

E421 Mannitol Syntetisk
Sötningmedel innehållande kalorier.
Har även konserveringseffekt.
Används t.ex. i desserter, glass, sylt, senap.
Risk för laxerande effekt och gaser i magen.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner