Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
? = omstridd tillsats

Fotograf/bild: Lindsay Dahl

? = omstridd tillsats

skriv ut ? = omstridd tillsats Skriv ut dryck
Grupper inom
Klumpförebyggande medel:

? = omstridd tillsats

E535 Natriumferrocyanid

E536 Kaliumferrocyanid

E538 Kalciumferrocyanid ?

E541 Natriumaluminiumfosfat surt

E551 Kiseldioxid

E552 Kalciumsilikat

E553a Magnesiumsilikater

E553b Talk ?

E554 Natriumaluminiumsilikat

E555 Kaliumaluminiumsilikat

E556 Kalciumaluminiumsilikat

E558 Bentonit

E559 Aluminiumsilikat

E570 Fettsyror

Tillsatser markerade med ? efter namnet har speciellt ifrågasatts eller är förbjuden i något annat land. Tillsats inom parentes (..) anger tillsats som funnits, men numera är föbjuden inom EU.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner