E160c Paprikaoleoresin

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E160c Paprikaoleoresin

(kapsantin, kapsorubin)

Engelsk översättning Paprika extract, Capsanthian, Capsorubin

E160c Paprikaoleorresin är ett gul-röd-brunt färgämne. Det är karote­noiderna kapsantin och kapsorubin i extraktet som ger gulorange färg.

Framställning: Naturligt framställt genom extrakt (lakning) från paprikafrukten i olika lösningar. I USA är paprikaextrakt befriad från certifiering och klassas som en naturlig färg.

Hälsa: Inga kända hälsorisker.


SÅ ANVÄNDS PAPRIKAOLEROSIN

Får användas till en rad livsmedel, t ex smaksatta syrade mjölk­produkter, läsk, desserter, glass, konfektyrer, tuggummi, konditori­varor, fiskrom, senap, soppor, såser, kosttillskott, spritdrycker, dekoration och överdrag, vissa frukostflingor, smaksatt smältost, gräddersättningsmedel och nudlar. Används till exempel i ost, apelsinjuice, kryddblandningar, såser, godis och färdigrätter. Ges i fjäderfäfoder för att öka färgen på äggulor.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-07

Läs mer

Färgtillsatser

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj