Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E338 Fosforsyra

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

E338 Fosforsyra

skriv ut E338 Fosforsyra Skriv ut dryck

Engelsk översättning Phosphoric acid

Grupper inom
Tillsatta antioxidanter:

? = omstridd tillsats

E300 Askorbinsyra

E301 Natriumaskorbat

E302 Kalciumaskorbat

E304 Askorbylparmitrat, askorbylstearat

E306 Tokoferolkoncentrat

E307 Alfa-tokofenol

E 308 Gamma-tokoferol

E309 Delta-tokoferol

E310 Propylgallat ?

E311 Oktylgallat ?

E312 Dodecylgallat ?

E315 Isoaskorbinsyra

E316 Natriumisoaskorbinsyra

E319 Tertiär butylhydrokinon (TBHQ)

E320 Butylhydroxitolluen (BHT) ?

E321 Butylhydroxitoluen (BHT)

E322 Lecitin ?

E325 Natriumlaktat

E326 Kaliumlaktat

E327 Kalciumlaktat

E330 Citronsyra

E331 Natriumcitrater

E332 Kaliumcitrater

E333 Kalciumcitrater

E334 L-Vinsyra

E335 Natriumtartrater

E336 Kaliumtartrater

E337 Natriumkaliumtartrater

E338 Fosforsyra

E339 Natriumfosfater

E340 Kaliumfosfater

E341 Kalciumfosfater

E343 Magnesiumfosfater

E350 Natriummalater

E351 Kaliummalat

E352 Kalciummalater

E353 Metavinsyra

E354 Kalcium-L-tartrat

E355 Adipinsyra

E356 Natriumadipat

E357 Kaliumadipat

E363 Bärnstenssyra

E380 Triammoniumcitrat

E385 Kalciumdinatrium-EDTA

E392 Extrakt av rosmarin

E586 4-hexylresorcinol

E338 Fosforsyra Sytetisk
Fungerar även som surhetsregulator.
Har även konserverande effekt.
Används t.ex. i läsk, glass, ost, såser.

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner