Mat och kunskap för hemmakockar
  • Logga in/bli medlem
  • |
  • Om Kunskapskokboken
  • |
  • Om cookies
  • |
  • Kontakta oss

Allt Recept Kokkonst Varufakta Dryck Drink Mathälsa
  • Hem
  • Recept
  • Kokkonst
  • Mathälsa
  • Varufakta
  • Dryck
  • Drink
  • Inköpslista
  • Mitt kök
  • Här är du:
  • Dietkoll
  • » Hälsa, viktkoll, miljö
  • » Tillsatser i mat
E511 Magnesiumklorid

E511 Magnesiumklorid

(MgCl2)

skriv ut E511 Magnesiumklorid Skriv ut dryck

Engelsk översättning magnesium chloride

Fransk översättning chlorure de magnésium

Italiensk översättning magnesio cloruro

Tysk översättning Magnesiumchlorid

Spansk översättning cloruro de magnesio

Grupper inom
Övriga tillsatser:

? = omstridd tillsats

E511 Magnesiumklorid

E579 Ferrolaktat Salt av mjölksyra

E900 Dimetylpolysiloxan

E920 L-cystein

E927b Karbamid

E938 Argon

E939 Helium

E941 Kväve

E942 Dikväveoxid

E943a Butan

E943b Isobutan

E944 Propan

E948 Syre

E949 Väte

E999 Kvillajaextrakt

E1103 Invertas

E1201 Polyvinylpyrrolidon

E1202 Polyvinylpolypyrrolidon

E1452 Stärkelsealuminiumoktenylsuccinat

E1517 Glyceryldiaacetat

E1519 Benzylalkohol

E1520 Propan-1,2-diol, propylenglykol

E511 Magnesiumklorid (MgCl2) Syntetiskt framställt salt av saltsyra (E507). Finns naturligt i havsvatten och mineralet karnallit.

Används t.ex. som komponet i mineralsalt, som färgstabiliserande medel och för magnesiumberikning.

Läs mer

E507 Saltsyra

Mineralsalt

Salpeter, nitriter, nitrater

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Innehållsförteckning

  • Tillsatser i mat
  • Om tillsatser i mat
  • Om tillsatser i dryck
  • Färgtillsatser
  • Konserveringstillsatser
  • Tillsatta antioxidanter
  • Tillsatta konsistensgivare
  • Tillsatta sötningsmedel
  • Surhetsregulatorer
  • Klumpförebyggande medel
  • Smakförstärkare
  • Ytbehandlingsmedel
  • Aromtillsatser
  • Övriga tillsatser

Om Cookies på denna webbplats

Kunskapskokboken använder cookies för att ge besökaren tillgång till olika funktioner och tjänster. Vi använder även cookies som hjälper oss att för att förbättra din upplevelse samt för att utföra analys (google analytics 4). Inga cookies används för riktad marknadsföring.

Kunskapskokboken © | Mail: kontakt@kunskapskokboken.se | Ansvarig utgivare: Krister Hanner