Grupper inom
Grilltillbehör:
Grillformar är grilltillbör som används för svårgrillade varor. Att grilla i form tar längre tid än att grilla direkt på galler.
Grillform för grönsaker och frukt är lämplig för att grilla småskurna grönsaker, rotfrukter eller fruktbitar, dels för att dessa är svåra att vända, dels för att de inte skall falla ner mellan gallret, dels för att inte bränna dem för mycket. Vänd varan då och då under grillningen.
Grillform för fisk används till fisk som är svårgrillad, dvs som lätt faller sönder om de halstras direkt på grillen. Fet, fast fisk såsom lax, makrill, piggvar, hälleflundra, marulk, makrill, sik och tonfisk brukar gå bra att grilla direkt på gallret, medan övrig fisk bör grillas i fiskform eller med hjälp av halster (se Grillhalster).
Läs mer
Recept med Grillformar
Det finns 5 recept med Grillformar
-
Grillad koriandertorsk i smörsås
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad grönsaksblandning
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad bönsallad
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad apelsinmakrill med grillad citronsallad
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Limegrillad tomatsallad
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan