Enkel focaccia med soltorkade tomater
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd (ā 20 bitar): 1

Kockskolan:

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om foccacia >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel focaccia med soltorkade tomater

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 5628

GBR (GI) / port: 421

Recept: 5628 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 1971 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om foccacia > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke och lös upp med ljummet vatten. Tillsätt olja och mjöl blandat med salt. Arbeta degen till en smidig och elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt vila under duk i cirka 30 minuter.
  2. Förvärm ugnen på 200C. Olja in en långpanna.
  3. Forma: Häll degen i långpanna och platta ut. Olja in ytan med olivolja. Strö över strimlade tomater, timjan och flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

Focaccia (från latinets focus = centrum/härd), är ett klassiskt italienskt vitt tilltuggsbröd där olivolja ingå i degen. Bakas traditionell på fördeg. Degen toppas med örter, grönsaker, ost, pesto eller dylikt liknande pizza och kallas ibland för "pizza Bianca". Det finns många varianter. Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om focaccia.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt i systemet utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat vitt bröd brukar vara runt 37%. Cirka 3 dl vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Focaccia genovese

Focaccia al rosmarino på fördeg

Fougasse = fransk focaccia

Focaccia uta fördeg

Focaccia med chorizo och ost

Glutenfri focaccia

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem