Enkel focaccia utan fördeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Så knådas, rivs deg >

 

 

Om foccacia >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel focaccia utan fördeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 211

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 71 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Om foccacia > Äts ej

 

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke och lös upp med ljummet vatten. Tillsätt olja och mjöl blandat med salt. Arbeta degen till en smidig och elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt vila under duk i cirka 40 minuter.
  2. Förvärm ugnen på 225C. Olja in en långpanna.
  3. Forma: Häll degen i långpanna och platta ut. Gör många små gropar med fingerspetsarna. Olja in ytan med olivolja. Tryck ner oliver i degen om så önskas. Strö över rosmarin och flingsalt. Låt jäsa i 20 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Focaccia är italienskt vitt matbröd där olivolja ingår i degen. Det finns många varianter. I Frankrike benämns brödet "fougasse", i Spanien "hogaza" och i Portugal kallas det "fogaca". Läs mer > Om focaccia.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt i systemet utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat vitt bröd brukar vara runt 37%. Cirka 2 dl vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Focaccia genovese

Focaccia al rosmarion

Fougasse = fransk focaccia på fördeg

Focaccia med soltorkade tomater

Glutenfri focaccia på bovete

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem