Glutenfri focaccia på bovete
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Om foccacia >

 

 

Om gluten, glutenfritt >

 

 

Om glutenfritt bröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Glutenfri focaccia på bovete

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 1457

GBR (GI) / port: 18

Recept: 1457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 22%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 408 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om foccacia > Äts ej

Om gluten, glutenfritt > Äts ej

Om glutenfritt bröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 2 tim )

  1. Deg: Rör ut jästen med vattnet. Rör ner olivolja, honung och pressad vitlök. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör ner i den första blandningen. Plasta och låt jäsa 1 timme.
  2. Forma: Tryck ut degen i en valfri form (ca 20×30 cm). Täck med plast och låt jäsa i 1 timme till.
  3. Förvärm ugnen på 200°C.
  4. Tryck djupa hål i foccacian med fingrarna och smörj in brödet med olivolja (med handen). Strö över grovmalet flingsalt och rosmarin.
  5. Grädda: Ställ in foccacian i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna en stund på plåten och servera brödet varmt.
  6. Förvara: Brödet håller sig färsk flera dagar i påse. Värm gärna upp brödet innan det serveras, då lyfts smakerna ännu mer.

Kockens kommentar

Focaccia är klassiskt vitt bröd där matolja ingår i degen. I Frankrike benämns detta bröd fougasse. Detta recept från boken Bröd och kakor av Mekto Ganic. Läs mer > Om focaccia.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt i systemet utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat surdegsbröd brukar vara runt 40%. Cirka 1,5 dl vatten har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Focaccia genovese

Focaccia el rosmarino

Fougasse = fransk focaccia

Enkel focaccia utan fördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem