Enkel focaccia med chorizo och ost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så knådas, rivs deg >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

Om foccacia >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel focaccia med chorizo och ost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 329

Kcal / portion: 1369

GBR (GI) / port: 58

Recept: 5477 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 416 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Om foccacia > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Småtärna chorizo. Riv ost. 
  2. Deg: Blanda mjöl, jäst, vatten och olja väl i en bunke. Arbeta degen till en smidig och elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg).
  3. Tillsätt salt, chorizo och ost i degen. Täck och låt stå och jäsa i cirka 1 timme.
  4. Förvärm ugnen på 220°C.
  5. Smörj en plåt med lite olja. Tryck ut degen på plåten, cirka 2 centimeter hög. Gör några fördjupningar med hjälp av fingrarna i degen. Ringla över olivolja. Strö över salt. Stick i en termometer.
  6. Grädda: Sätt in i ugnen. Brödet ska nå 98°C. Tag ut och låt svalna på galler.

Kockens kommentar

Focaccia är italienskt vitt matbröd där olivolja ingår i degen. Det finns många varianter. I Frankrike benämns brödet "fougasse", i Spanien "hogaza" och i Portugal kallas det "fogaca". Läs mer > Om focaccia.

Ursprung troligtvis från etruskerna eller antikens Grekland. Brödet ingår i det Liguriska köket där focaccia (med ost) col formaggio är en specialitet. I Frankrike utvecklades en variant av detta bröd benämnt fougasse. Brödet bakas av (durum-)vetemjöl, vatten, jäst och matolja. Degen smaksätts ofta med örter eller oliver, eller toppas med örter, grönsaker, ost, pesto eller dylikt.

Alternativ

Focaccia genovese

Focaccia al rosmarino

Fougasse = fransk focaccia

Enkel focaccia utan fördeg

Glutenfri focaccia på bovete

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem