Alspånsrökt lax i grill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

Grill med lock >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Alspånsrökt lax i grill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 176 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

Grill med lock > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Rensa laxen men behåll skinnet. Salta fisken väl och låt den helst ligga över natt. Peppra.
  2. Tänd utegrillen i god tid. Rök aldrig i innomhus.
  3. Fukta alspånen till exempel med en blomspruta. Häll spånen intill den ena sidan av glödande kol. Används gasgrill läggs spånen på aluminiumfolie.
  4. Lägg fisken på indirekt värme (vid sidan av glöden). Stäng locket, öppna för luftcirkulation. Vrid grillockets lufthål till motsatta sidan där alspånen ligger. Öppna inte locket onödigtvis. 
  5. Laxen är färdig efter cirka 20 minuter. Servera laxen varm eller kall.
  6. Klassiska tillbehör är "förlorade ägg" (pocherade) och stuvad spenat. Se recept via länk nedan.

Kockens kommentar

Annan fet fisk tillagas på samma sätt, men anpassa tillagningstid efter fisken tjocklek. Mager fisk blir alltför torr. I stället för alspån kan annan flis användas vilket ger annan smakupplevelse. Läs mer > Så röks fisk.

Man kan också packa in fisken med alspånen. Använd 1 meter folie. Strö alspån längs ena kanten. Vik folien över alspånen lika brett som laxen. Stick små hål i alspånsdelen. Lägg på laxen. Vik över och förslut med resterande folie. Var noga med att paketet blir tätt. Ta mer folie om så behövs.

Passar till

Fraiche dillcrème

Quinoasallad med feta

Bakad potatis

Pocherade ägg

Stuvad spenat

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem