
Quinoasallad med feta, valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 3.0 msk 8%
Salt 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skölj och koka quinoa enligt förpacning. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250ºC.
- Kärna ur paprika och skär i långa strimlor. Skär squash på snedden i cm-tjocka skivor.
- Ringla lite olja på ugnsplåt(-ar) och bred ut squash och paprika. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills fin färg.
- Hetta upp en stekpanna. Lägg i valnötter och ringla över tamarisoja. Rör om med träslev tills sojan sugits upp av nötterna.
- Lägg upp quinoa på stort fat. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta lätt. Lägg på grönsaker och valnötter. Toppa med fetaostbitar.
Kockens kommentar
Passar även som tillbehör t.ex. till varmrökt lax. Dubbla i så fall portionsvikten. Fungerar som ensamrätt men då bör portionsvikten tre- eller fyrdubblas.