
Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 624

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 65%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.
- Blanda senap, socker och vinäger.
- Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.
- Blanda ner dill. Smaka av med salt.
Skär sig såsen kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.
Kockens kommentar
Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur.