Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matolja neutral (ej oliv)

1.5 

dl

 

Ger 1,5 msk/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 624

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 65%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 53 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja neutral (ej oliv) 1.5 dl 90%

 

Ger 1,5 msk/portion 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.

  2. Blanda senap, socker och vinäger.

  3. Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.

  4. Blanda ner dill. Smaka av med salt.

Skär sig såsen kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.

Kockens kommentar

Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur.

PASSAR TILL

Gravlaxsallad

Grillad gravad lax

Kokt krabba

Räkor

Smörgåstårta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem