
Smörgåstårta med lax och räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 844

GBR (GI) / port: 15
Recept: 8440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill 1.0 knippe 0%
Lax kallrökt skivad 6.0 skivor 5%
Räkor skalade 150.0 gram 2%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Koka lax om sådan saknas och låt kallna. Extra tillagningstid 1 timme.
- Skala räkor. Mosa den kokta laxen och blanda med lite av crème fraichen. Skär formfranskan på längden. Skär bort brödkanterna.
- Bygg upp i olika lager enligt följande:
Bröd
Hovmästarsås
Smör+skivad rökt lax
Bröd
Smör+ räkor
Bröd
Kokt lax+crème fraiche
Bröd (nederst)
Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp. - Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Kläd in sidorna med hackad dill.
- Garnera med räkor och lax.
Kockens kommentar
Smörgåstårta är utmärkt till buffé. Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. En smörgåstårta kan varieras i oändlighet efter tycke och smak.