Smörgåstårta med lax och räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Dill

1.0 

knippe

Lax kallrökt skivad

6.0 

skivor

Räkor skalade

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörgåstårta med lax och räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 844

GBR (GI) / port: 15

Recept: 8440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 352 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dill 1.0 knippe 0%

Lax kallrökt skivad 6.0 skivor 5%

Räkor skalade 150.0 gram 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Koka lax om sådan saknas och låt kallna. Extra tillagningstid 1 timme.
  2. Skala räkor. Mosa den kokta laxen och blanda med lite av crème fraichen. Skär formfranskan på längden. Skär bort brödkanterna.
  3. Bygg upp i olika lager enligt följande:

    Bröd
    Hovmästarsås
    Smör+skivad rökt lax
    Bröd
    Smör+ räkor
    Bröd
    Kokt lax+crème fraiche
    Bröd (nederst)

    Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.
  4. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Kläd in sidorna med hackad dill.
  5. Garnera med räkor och lax.

Kockens kommentar

Smörgåstårta är utmärkt till buffé. Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. En smörgåstårta kan varieras i oändlighet efter tycke och smak.

Alternativ

Botten till smörgåstårta

Smörgåstårta med rostbiff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem