Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 15

Färskost naturell slät

300.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Gurka

0.5 

skiva

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 9

Recept: 9723 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 15%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 269 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Färskost naturell slät 300.0 gram 9%

Tomater 2.0 styck 0%

Gurka 0.5 skiva 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. Riv pepparrot.
  2. Knaperstek bacon.
  3. Bygg upp i olika lager enligt följande:

    Bröd
    Leverpastej + stekt bacon
    Bröd + smör
    Skinka + senap
    Bröd + smör
    Kapris + majonnäs
    Rostbiff + pepparrot
    Bröd + smör (nederst)

    Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.
  4. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.

Kockens kommentar

Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Botten till smörgåstårta

Smörgåstårta med lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem