
Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 9
Recept: 9723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Färskost naturell slät 300.0 gram 9%
Tomater 2.0 styck 0%
Gurka 0.5 skiva 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. Riv pepparrot.
- Knaperstek bacon.
- Bygg upp i olika lager enligt följande:
Bröd
Leverpastej + stekt bacon
Bröd + smör
Skinka + senap
Bröd + smör
Kapris + majonnäs
Rostbiff + pepparrot
Bröd + smör (nederst)
Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp. - Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.
Kockens kommentar
Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.