
Formbrödsbotten till smörgåstårta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 0

Kcal / portion: 0

GBR (GI) / port: 0
Recept: 0 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: ?%
Fett: ?%
Kolhydrater: ?%
Fibrer: ?%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
Med färdigbakat formbröd kan man tillreda en tårta på kort tid. Passar bäst för rektangulära eller fyrkantiga tårtor. Grundregeln är att tillreda tårtan direkt på ett serveringsfat. När tårtan väl är färdig, är den mer eller mindre svår att förflytta beroende på brödbotten. Använd gärna smörgåspapper som underlägg om den måste förflyttas till annat underlag. Variera med vitt, ljust eller mörkt bröd (helst bakat i form).
- Tårta med formfranska
Skiva formbrödet på längden. Skär bort brödkanterna, så att skivorna blir jämnstora. Lägg ut en eller flera skivor till en rektangulär eller fyrkantig botten. - Tårta med skivat formbröd
Lägg några skivor bröd på varandra och skär bort brödkanterna, så att skivorna blir jämnstora. Lägg ut skivorna till en rektangulär eller fyrkantig form.
Kockens kommentar
Rund tårtbotten är betydligt svårare att åstadkomma med färdiglagat bröd. Enklast är om man kan hitta ett stort runt brödstycke som skivas på längden. Eller använd en rund bakform med vass kant och fyll den med kantskuret bröd.