
Grillad gravad lax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Om utegrillar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Förbered tillbehör till maten.
- Lägg laxskivorna med skinnsidan nedåt och grilla cirka 5 minuter utan lock. Vänd ej. Laxen skall ljusna tack vare grillningen upp till halva fisken. Den skall fortfarande vara halvrå (gravad) vid servering.
- Servera med gravlaxsås och gärna med kokt eller stuvad potatis.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)