Grillad gravad lax
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 135
            Kcal / portion: 519
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 2074 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Om utegrillar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
 - Förbered tillbehör till maten.
 - Lägg laxskivorna med skinnsidan nedåt och grilla cirka 5 minuter utan lock. Vänd ej. Laxen skall ljusna tack vare grillningen upp till halva fisken. Den skall fortfarande vara halvrå (gravad) vid servering.
 - Servera med gravlaxsås och gärna med kokt eller stuvad potatis.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)