
Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 624

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 65%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om senapssåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.
- Blanda senap, socker och vinäger.
- Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.
- Blanda ner dill. Smaka av med salt.
- Om såsen skär sig kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.
Kockens kommentar
Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur. Dill- och senapssås är en variant som förekommer i handeln.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)