Grillad hälleflundra i bit med dill- och senapssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad hälleflundra i bit med dill- och senapssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2320 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 310 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Hotade fiskarter > Äts ej

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
  2. Krossa kardemumma lätt i mortel. Skär fisken i portionsbitar. Pensla bitarna med matolja. Krydda med kardemumma.
  3. Förbered övriga eventuella tillbehör enligt separat recept.
  4. Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kardemumma och lite salt.
  5. Grilla potatisen cirka 5 minuter på var sida. Grilla fisken (med stänkt grilllock) i cirka 1,5 minut vardera på alla fyra sidorna, så att den får färg och blir precis genomstekt. Utan lock tar det något längre tid.

Kockens kommentar

Hälleflundra är den störta av alla flundrefiskar med fiskerekord på 3,7 m och 320 kg. 2 m långa fiskar är inte ovanligt. Med hällefilé avses i allmänhet filé av en liten hälleflundra, medan hälleflundrafilé är från en stor fisk. Hälleflundra anses starkt utrotningshotad.

Alternativa tillbehör

Grillad grönsaksblandning

Grillad potatis

Remouladsås

Cïtroli

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem