Grillad grön- och rosépepparrullad fläskfilé
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 152
            Kcal / portion: 239
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 958 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Sätt på utegrillen. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm) under lock.
 - Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vara rumstempererat inför grillning.
 - Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Skär köttet i portionsbitar.
 - Filé: Krossa grön- och rosépeppar (i en mortel). Penlsla köttet med lite olja och rulla filén i pepparblandningen. Stick in en stektermometer.
 - Grilla 20-30 minuter till kärntemperatur 63-65°C. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Låt köttet vila 5-10 minuter före servering.
 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv